Tajuk entri ini mengingatkan saya bagaimana dengan mudahnya saya terpengaruh dan teruja untuk mengetahui apakah rahsianya. Jangan salah anggap ye :-). Satu yang mustahil jika anda ingin melihat wang ringgit tiba-tiba jatuh dari langit ke pc atau laptop anda. Ataupun tiba-tiba terselit duit di mouse ketika anda bermukabukufacebook.

Maksud disebalik tajuk diatas ialah lakukan kerja dengan minima/sikit tetapi mendatangkan hasil yang lumayan melalui internet (work smart). Dalam erti kata lain tak perlu kerja banyak sebenarnya…Rumusannya adalah seperti berikut:

  • Teknik/kaedah yang mudah dan simple
  • Tidak perlu banyak modal bahkan PERCUMA
  • Memerlukan FOKUS yang minima
  • Boleh dilakukan di masa lapang
  • Tidak memerlukan KOMITMEN yang banyak

Untuk melihat hasil dan mengaut keuntungan darinya anda perlu BELAJAR dan BERTINDAK!. Saya hanya boleh berkongsi idea sahaja. Segalanya bergantung kepada anda sama ada untuk bertindak atau tidak :). Baiklah sudah cukup rasanya saya berceloteh. Jom kita lihat MODEL perniagaan yang macam mana saya maksudkan.

  1. Cipta Produk Anda Sendiri
  2. Jadi Agen Produk Orang Lain

Dua Model Perniagaan Internet di atas telah saya cuba :)

Boleh Lihat contoh di http://panduandomainmurah.com/ (Model Pertama).

Atau anda boleh belajar kat SINI >> http://Ashadee.com (Model Kedua).

 

Akhir kata untuk menjana dan memperoleh wang dari internet (jangka panjang), a set of skills di perlukan agar anda tidak berputus asa dan berhenti di tengah jalan (Hangat-hangat Tahi Unta Ayam). Saranan saya janganlah berhenti belajar dan teruskan berusaha menambah ilmu dan menajamkan kemahiran yang ada :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...